top of page
  • Writer's pictureTerra Nova

Octaëder: Zielsbewustzijn


2. Octaëder

Zielsbewustzijn


Betekenis


De ziel is onderdeel van het Goddelijke licht, de Bron, de Al-kracht, waarvan we miljarden en misschien wel biljoenen jaren geleden van afgescheiden werden met als doel om licht en nieuw leven te brengen op deze aarde. Deze zielswandelingen op aarde werd het pad van onwetendheid, want bij de afscheiding ontstond er ook vergetelheid en duisternis. Onze ziel is tijdloos en bestond al voordat de aarde door het universum werd gecreëerd. Nu is deze aarde onze thuisbasis voor zolang we leven en draagt onze ziel het bewustzijn van vele onaardse culturen en weten met zich mee. Ook al worden we als mens onwetend geboren, toch hebben we een leidraad meegekregen die ons steeds weer op het juiste pad en in de juiste richting duwt. Deze leidraad is ons innerlijke weten, onze intuïtie. Onze intuïtie is verbonden met ons zielsbewustzijn en ons zielsbewustzijn is dan weer verbonden met onze gidsen, die als poortwachters onze ziel trachten te beschermen en ons steeds opnieuw proberen te verbinden met de Goddelijke bron, het Goddelijke licht van eenheid.  Zo gebeurt het dat we weten zonder te weten. We voelen de trekkracht van onze ziel als we geleid worden naar plaatsen die niet logisch en verklaarbaar zijn. We voelen dit als een duwtje in de juiste richting. Er is echter blind vertrouwen nodig om dit pad blindelings te bewandelen. Vaak gebeurt het dan ook dat onze gedachten het verwoorden als een fantasie, een onwerkelijkheid en al snel zoeken we een excuus als reactie op onzekerheid en (faal)angst, waardoor we de boodschappen van onze ziel negeren. Hoe dikwijls worden we niet beïnvloed door de buitenwereld en zijn we op zoek naar bevestiging, vooraleer we een stap durven te nemen in het onbekende. Soms wordt deze stap niet gezet en nemen we een andere route vol hindernissen en valkuilen. Blind vertrouwen hebben in ons innerlijk kompas is niet gemakkelijk, omdat we niets kunnen staven, we niets kunnen bewijzen en er geen reden is om deze weg te bewandelen. De enige reden die we kunnen bedenken is de drang en het verlangen om onze unieke weg te bewandelen.


De octaëder is het voertuig van je ziel, die je meeneemt naar de ware kracht van de intuïtie en je helpt om opnieuw in verbinding te komen met je intuïtie, je zielsbewustzijn en met je gidsen.

De helderblauwe kleur vertegenwoordigt het derde oog, dat op het punt staat om zich te openen waardoor je in contact komt met een ander bewustzijn. De Octaëder is de versmelting tussen de bewuste en onbewuste geest. De punt van de bovenste driehoek staat in verbinding met het spirituele pad, met de kruinchakra en het derde oog. De onderste driehoek vormt een verbinding met het aardse pad en het bewandelen ervan vanuit dit intuïtieve weten. Vertrouwen ligt aan de basis van het weten, dat we uiteindelijk niets weten en dat het leven zich als een mysterie voor jou kan ontvouwen zodra je volgens je innerlijk weten gaat leven. De blokkades die je kunt tegenkomen zijn de misvattingen, dat datgene wat je weet de waarheid is en je blijft vasthouden aan datgene wat je ooit hebt gekend. Ieder mysterie laat zich zien vanaf het moment dat we geen waarde meer hechten aan materiële kennis, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat materie en spiritisme samengevoegd worden als partners voor het leven.


De octaëder is jouw voertuig naar deze innerlijke waarneming, visie en bewustwording van je ware zelf als ziel in een mensenlichaam. Wanneer we iedere dag via meditatie een moment van stilte zouden inlassen, kunnen we al snel ontdekken dat het niet zo eenvoudig is om stilte te creëren in het gekakel van onze gedachten om ons af te stemmen op de ware geïnspireerde boodschappen van onze gidsen. Onze gidsen geven ons de ingevingen die wij als intuïtie verwoorden, maar jij bent verantwoordelijk voor het onderhouden en zuiverhouden van deze kanalen door er dagelijks zorg voor te dragen.  


Deze kaart krijgt het getal 2, wat verwijst naar het dualistisch gegeven tussen intuïtie en verstand. Het verenigt het spirituele pad met het aardse pad, waardoor we met vertrouwen ons levenspad kunnen bewandelen. Een leven leiden in overgave om onze intuïtie te volgen is niet altijd gemakkelijk, maar zorgt er wel voor dat ons leven rijker, creatiever en vol overvloed is. Dan durven we van het bestaande pad af te dwalen zonder te verdwalen in een illusionaire wereld van onvoltooide verwachtingen.

 2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page