top of page
  • Writer's pictureTerra Nova

Veranderen

Een verandering is de afsplitsing van vertrouwen en veiligheid naar onzekerheid en eenzaamheid. Veranderen wekt de grote paradoxale kracht van dualiteit tot leven, waarbij een verlangen strijd tegen angst. Door te veranderen wordt je genoodzaakt om op een andere, nieuwe manier te gaan denken, waardoor je levenswijze meegroeit. Deze noodzaak beschrijft de moeilijkheidsgraad van de natuurlijke beweging van groei. Verandering gaat altijd gepaard met de vage gevoelens van hoop en wanhoop die elkaar afwisselen. Deze gevoelens hebben te maken met vergankelijke zekerheden en een onbekende toekomst. De geest heeft angst om zijn grenzen te openen, terwijl het hart weet dat de toekomst geeft wat haar toekomt. Om te groeien kun je niet anders dan veranderen en los te laten waaraan je gewend bent.

 

Een verlangen komt van het hart, maar het is aan de geest om stappen te zetten in een nieuwe wereld, waar niemand hem volgt. Hij heeft al bewezen dat hij in staat is zijn angst te vermannen. Wanneer de geest stopt met de zoektocht naar een reden, zal de rede tot rust komen en gaan vertrouwen op wat het hart hem ingeeft. Hierdoor is hij in staat om contact te maken met zijn angsten en te luisteren naar hun verhaal. De geest zal door deze confrontaties vertrouwen krijgen en het hart gaan beschouwen als zijn enige geliefde die hem veiligheid kan bieden.

 

Om te kunnen veranderen dien je eerst tot inkeer te komen. Dit wil zeggen dat je naar binnen keert om je hart te raadplegen. Alleen daar kun je ervaren dat ware liefde niet oordeelt en dus ook geen oordeel velt over je verleden. Naast het gelijk bestaat het ongelijk, dat in het hart ook gelijk heeft, waardoor beide krachten je zullen leiden naar een wereld van gelijken. In de zin van je bestaan ga je de onzin ontdekken van wat wordt verkondigd. In deze onzin vindt je de zin van dualiteit, die als enige mogendheid je de kans geeft om op kracht te komen. Onzin bestaat alleen in de gedachte en in de van daaruit voortvloeiende patronen. Er bestaan geen slechte of negatieve levensovertuigingen, want iedereen heeft het recht op een eigen mening. Het kopiëren van wat de massa denkt en doet heeft een gerede reden. Alleen door deze ervaringen kom je te weten wie je bent en wat bij jou past. Het ego is een kledingstuk, wat door de ontwerpers van de collectieve eenheid tot mode is bestempeld. Veranderen wordt gemakkelijker als je naar binnen keert, want daar kan de buitenwereld je niet kleden.

Uit het boek: ‘De zoektocht naar een visioen’2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page